Volkswagen: „Lucrăm la o tehnologie care va ieftini cu 66% acumulatorii pentru maşinile electrice”

4 years ago by in Auto, Volkswagen

Volkswagen: "Lucrăm la o tehnologie care va ieftini cu 66% acumulatorii pentru maşinile electrice" - Poza 1

Şeful departamentului de dezvoltare al Volkswagen a anunţat pregătirea unui nou tip de acumulator, care să facă bateriile maşinilor electrice mai ieftine cu până la 66% şi cu o capacitate de cinci ori mai mare.

Volkswagen pregăteşte un nou tip de acumulatori pentru vehiculele electrice, care vor fi cu 66% mai ieftine decât unităţile actuale. Vestea vine de la Heinz-Jakob Neusser, şeful departamentului de dezvoltare de la Volkswagen, care anunţă un acumulator unificat pentru toate viitoarele vehicule electrice de la Volkswagen. Acesta ar fi în continuare într-o formă modulară, care să permită capacităţi diferite, dar ar avea acelaşi tip de celulă pentru fiecare model din oferta de electrice, ceea ce ar reduce dramatic costurile. Soluţia germanilor prevede ca fiecare membru al concernului Volkswagen să folosească acelaşi tip de celule pentru acumulatorii litiu-ion pentru a obţine sinergiile dorite din noua investiţie.

Concenul Volkswagen foloseşte în prezent doi furnizori de celule pentru acumulatorii Litiu-Ion folosiţi de maşinile hibride şi electrice din grup, Panasonic şi Samsung. În timp ce Panasonic este furnizorul pentru modelele e-Golf, Golf GTE şi Audi A3 e-tron, Samsung este furnizorul viitoarelor Passat GTE şi viitoarei game de electrice din oferta Audi. Pentru viitoarele modele electrice şi hibride ale concernului, Volkswagen Group va dezvolta în Germania, la Braunschwig, un nou tip de acumulator, care va fi produs la fabrica din aceeaşi localitate şi va utiliza componente de la mai mulţi furnizori.

Viitorii acumulatori litiu-ion proiectaţi pentru noua generaţie de vehicule electrice de la Volkswagen au ţinta de a asigura o densitate de energie de cinci ori mai mare pe celulă decât cea a celulelor existente. Soluţia tehnică ar asigura atât o autonomie mai mare în cazul utilizării acumulatorilor de aceleaşi dimensiuni, cât şi posibilitatea utilizării de acumulatori semnificativ mai mici şi mai compacţi pentru autonomiile anunţate astăzi de vehiculele electrice ale concernului.

 

via http://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-lucram-la-o-tehnologie-care-va-ieftini-cu-66-62263.html

UA-38790694-1