Škoda confirmă debutul noii Octavia RS în luna iulie

6 years ago by in Skoda

A treia generație Octavia RS se arată la orizont. Versiunea sportivă a noului model Octavia va fi prezentată în premieră pe 11 iulie 2013. Lansarea va avea loc la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

 

Škoda nu a încheiat seria lansărilor în clasa compactă. Anul 2013 este anul Octaviei, iar a treia generație se pregătește să scoată la lumină o nouă creație. După versiunile sedan și combi, marca cehă anunță inevitabilul debut al versiunii sportive RS.

Așteptată cu interes în special de fanii mașinilor de performanță, a treia generație Octavia RS își va face debutul în cadrul celebrului ”Festival al Vitezei”. Anunțul este făcut prin intermediul unei imagini teaser care prezintă vehiculul de top al gamei acoperit cu o husă al cărei mesaj este cât se poate de clar: Premiera mondială are loc în luna iulie la Goodwood.

Alegerea nu este deloc întâmplătoare. Lansarea unui automobil sportiv la un eveniment atât de notoriu, rezervat exclusiv vehiculelor din aceaiși categorie cu Octavia RS este cel mai bun lucru care se putea petrece. Ultima generație a aceluiași model s-a bucurat de o popularitate ridicată printre clienții din Marea Britanie. Nu în ultimul rând imaginea mărcii – considerată aici una din cele mai fiabile, va asigura un start sigur pentru noul model.

Plănuită să apară pe 11 iulie, a treia generație Octavia RS ar putea utiliza același sistem de propulsie ca și Volkswagen Golf GTI. Este de așteptat ca unitatea turbo cu patru cilindri 2.0 TFSI pe injecție directă, ce produce 220 cai putere și un cuplu maxim de 350 Nm, să fie utilizată în combinație cu o transmisie manuală/automată cu șase trepte de viteză.

În dorința de a se diferenția de modelul standard, Škoda va apela la un kit sportiv ce va aduce noi spoilere față/spate, un eleron spate, jante din aliaj cu design specific, evacuare dublă, lumini fumurii, oglinzi laterale negre.

 

 

via http://www.autopassione.ro/

UA-38790694-1