Plecare neașteptată la cel mai înalt nivel al Grupului Volkswagen: Ferdinand Piech a demisionat

4 years ago by in Auto, Volkswagen

Plecare neașteptată la cel mai înalt nivel al Grupului Volkswagen: Ferdinand Piech a demisionat - Poza 1

Președintele Grupului Volkswagen, Ferdinand Piech a demisionat astăzi de la conducerea concernului german. Piech a renunțat la funcția de președinte după ce a pierdut disputa sa cu Martin Winterkorn, CEO-ul grupului VW.

Președintele Grupului Volkswagen AG, Ferdinand Piech, a demisionat astăzi. Este o plecare neașteptată, Piech fiind o figură dominantă în cadrul Grupului Volkswagen. Ferdinand Piech este nepotul lui Ferdinand Porsche, inventatorul modelului Beetle, și a fost o prezență constantă în conducerea concernului Volkswagen în ultimii 20 de ani. În vârstă de 78 ani, Piech a demisionat astăzi din toate funcțiile pe care le deținea în cadrul grupului.

Plecarea sa este, se pare, rezultatul unui război intern dintre Piech și Martin Winterkorn, CEO-ul grupului VW. O comisie formată din membrii seniori ai acționariatului VW au declarat că lipsa încrederii reciproce este de vină pentru plecarea lui Piech. „Membrii comitetului au ajuns la concluzia că în urma celor întâmplate în ultimele săptămâni, încrederea reciprocă necesară petru o colaborare de succes a dispărut”, au declarat cei șase membii ai comitetului.

Criza la cel mai înalt nivel al conducerii Grupului Volkswagen a ieșit la iveală în această lună după ce revista germană Der Spiegel l-a citat pe Ferdinand Piech, unul dintre cei mai mari acționari ai grupului, care spunea că s-a „distanțat” de Winterkorn.

Tensiunile dintre cei doi lideri au devenit clare după ce Piech a fost izolat de restul membrilor din consiliul acționarilor care l-au susținut pe Winterkorn în urma unui vot de 5 la 1. Un comunicat al grupului publicat pe 17 aprilie în numea pe Martin Winterkorn drept cel mai bun posibil președinte al Grupului VW. Forțat de aceste împrejurări, Piech a demisionat o săptămână mai târziu. Soția sa, Ursula, și-a depus la rândul său demisia din toate funcțiile pe care le deținea în cadrul grupului VW.

Piech va fi înlocuit de către președintele adjunct Berthold Huber până la alegerea unui nou președinte al Grupului Volkswagen AG.

via http://www.automarket.ro/stiri/plecare-neasteptata-la-cel-mai-inalt-nivel-al-grupului-volkswagen-62235.html

UA-38790694-1