Noul Volkswagen Tiguan: informații detaliate despre generația așteptată în această toamnă

4 years ago by in Volkswagen
Volkswagen va dezvălui la Salonul de la Frankfurt noua generație a modelului Tiguan. Crossoverul german va fi mai lung, va avea banchetă spate încălzită și un portbagaj mai mare cu 50 de litri.
Noul Volkswagen Tiguan: informații detaliate despre generația așteptată în această toamnă - Poza 1
Salonul Auto de la Frankfurt, programat să își deschidă porțile la jumătatea lunii septembrie, va consemna debutul unui număr impresionant de premiere mondiale. Germanii vor profita de avantajul terenului propriu pentru a asalta publicul cu modele noi. Printre principalii actori se va număra și Volkswagen, care pregătește de multă vreme o nouă generație a modelului Tiguan, crossover-ul compact care se află pe piață încă din anul 2007.

Portbagaj mai mare cu 50 de litri

Noua generație își va face apariția la Frankfurt și va readuce constructorul german într-un segment extrem de disputat în Europa. Potrivit informațiilor preliminare oferite de oficialii din Wolfsburg, modelul va crește ușor în dimensiuni, lungimea sa urmând să fie mai mare cu șase centimetri.

Această creștere va fi resimțită și în interior, dar și în portbagaj, acolo unde capacitatea actuală de 470 de litri va crește cu aproximativ 50 de litri.

Pentru cei care nu se vor mulțumi nici cu noile dimensiuni, Volkswagen pregătește și o variantă de caroserie cu ampatament mărit, pe care o vedeam de obicei dedicată pieței din China, mare amatoare de astfel de mașini. De această dată însă, Volkswagen va oferi varianta cu ampatament mărit și pe piața din Europa, cel mai probabil Tiguan fiind oferit în această configurație și cu șapte locuri pentru pasageri.

Încărcare wireless pentru telefonul mobil

Cum e și normal, noul Volkswagen Tiguan va prelua un pachet tehnologic de ultimă oră, dezvoltat în laboratoarele din Wolfsburg. Printre noutățile de care se vor bucura clinții crossoverului se numără acționarea electrică a hayonului, scaunele încălzite pentru pasagerii din spate și placa de inducție care va încărca fără cabluri telefoanele mobile inteligente.

Și pentru că germanii vor să se poziționeze cât mai aproape de segmentul premium, Tiguan va beneficia de un Head-Up Display și de un ecran generos de 8 inch în centrul planșei de bord. Dimensiunile acestuia ar urma să crească și mai mult în anul 2017, când va fi introdusă o nouă versiune a sistemului multimedia Discover Pro.

Noul Tiguan va primi și o serie de îmbunătățiri mecanice, printre care servodirecția progresivă și sistemul ASTA. Acesta din urmă cântărește greutatea pe cârligul de remorcare.

Noul Volkswagen Tiguan va fi prezentat la Frankfurt și va putea fi comandat pe piețele europene începând cu sfârșitul acestui an. Primele exemplare vor ajunge însă în primăvara lui 2016. Lui i s-ar putea adăuga și o versiune sportivă, anticipată într-un alt articol dedicat.

via http://www.automarket.ro/

UA-38790694-1