Lamborghini Deimos va fi urmașul lui Gallardo sau viitorul SUV

7 years ago by in Lamborghini

Marca italiană a înregistrat denumirea Deimos. Numele provine din mitologia greacă și în traducere înseamnă teroare. Deimos ar putea fi viitorul SUV al mărcii sau înlocuitorul supercarului Gallardo.

Lamborghini a păstrat cu sfințenie obiceiului de a-și boteza aproape fiecare nouă creație cu numele unor faimoși tauri de coridă. Tradiția va fi întreruptă nu peste mult timp, când Deimos își va face apariția. Titulatura, pentru care italienii au depus deja documentația necesară în scopul utilizării acesteia ca marcă înregistrată, poate fi considerat startul unui nou proiect în atelierele din SantAgata Bolognese și care deja este învăluit de o aură de mister.

În viitor, numele ar putea fi regăsit pe un vehicul de serie.

Deimos, cuvânt care în limba greacă înseamnă groază, este un numele unui zeu din antichitate, fiul lui Ares şi Afroditei, care personifica teroarea. Pentru prima oară Lamborghini se inspiră din mitologia greacă pentru a sugera forța mașinilor sale, recunoscute pentru agilitate și rapiditate.

Cine anume va purta noua denumire este imposibil de spus acum. Titulatura ar putea fi foarte potrivită viitorului supercar ce îl va înlocui pe Gallardo. La fel de bine ar putea fi utilizată și de viitorul SUV coupe ce va fi dezvăluit peste două săptămâni la Beijing. Nu este exclus ca versiunea de serie a conceptului Sesto Elemento să poarte numele Deimos.

Oricum, majoritatea denumirilor pe care Lamborghini le-a înregistrat până astăzi au fost folosite mai devreme sau mai târziu atât pe mașini de serie cât și pe concepte.

 

UA-38790694-1