Lamborghini Aventador vine în versiune specială la Geneva

6 years ago by in Lamborghini

Un nou salon auto, o nouă ocazie pentru un model special Aventador. La Geneva, supercarul de mare succes al italienilor va sosi în ediție limitată. Se va numi LP 720-4 și va dispune de dotări unice.

Lamborghini va marca cinci decenii de activitate prolifică la primul mare salon auto european al anului. Geneva este locul unde toată suflarea așteaptă debutul magnificului Sesto Elemento, supercarul de 999 kg construit integral din fibră de carbon. Confirmarea oficială se lasă așteptată, însă pentru acum certă este doar lansarea unui vehicul special prin care brandul italian va celebra jumătatea de secol scursă de la înființarea diviziei de automobile.

Potrivit unei declarații recente făcute de șeful Lamborghini, evenimentul aniversar va fi marcat de apariția versiunii LP 720-4 dedicată actualului Aventador.

Anunțat anterior printr-un teaser video acum două săptămâni, modelul jubiliar ar putea fi chiar Aventador LP 720-4. Didponbil în serie limitată, acesta va îngloba câteva elemente unice la exterior, dar și interior. Cifrele din dreptul numelui trădează puterea motorului V12, crescută la 720 CP, cu 20 mai mult față de obișnuitul Aventador.

Foarte probabil cei 20 cai putere nu vor fi suficienți pentru a diferenția mai clar performanțele dintre versiunile LP 700-4 și LP 720-4, de aceea Lamborghini ar putea utiliza din abundență fibra de carbon pentru a reduce masa mașinii și a depăși cifrele deja impresionantului demaraj de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde.

 

via http://www.autopassione.ro/

 

UA-38790694-1