Lamborghini Aventador Roadster s-a vândut ca pâinea caldă

6 years ago by in Lamborghini

Deși costă 350.000 de euro, sute de clienți s-au grăbit să comande noul Aventador Roadster. Numărul acestora a depășit estimările inițiale. Producția pentru următoarele 18 luni a fost vândută.

Lamborghini are instrumentele necesare care îi permit să sfideze recesiunea. În timp ce producătorii generaliști se confruntă cu o scădere a cererilor și anunță reducerea cadenței de producție la uzinele din Europa, brandul italian de mașini supersportive numai de lipsa comenzilor nu se poate plânge. Deși nici nu a fost lansat oficial, noul Aventador Roadster a reușit să cucerească inimile câtorva sute de fani care au depus deja avansul necesar pentru achiziția exoticului supercar de 700 de cai putere.

Șeful Lamborghini a anunțat recent că numărul cererilor pentru decapotabila de două locuri acoperă producția pentru următoarele 18 luni. Astfel, cei care doresc să aibă în garaj un exemplar Aventador Roadtser vor trebuie să aștepte până la vara anului 2014 pentru a putea prinde un loc pe lista de așteptare.

Comenzile au fost deschise pe 12 noiembrie 2012.

Fabricantul italian repetă succesul pe care l-a avut cu modelul coupe Aventador, care după doar 15 luni de la debut a reușit să adune 1.000 de comenzi din toată lumea.

Plănuit să debuteze în Europa în luna iunie, puternicul roadster este înzestrat cu un propulsor aspirat natural cu o configurație V12 și cilindree de 6.5 litri. Motorul cuplat la o transmisie ISR cu 7 trepte este capabil să propulseze supercarul de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde, viteza maximă atinsă fiind de 350 km/h.

Aventador Roadster vine la interior cu un material special din piele denumit Sabbia Nefertem, jante Dione de 21 inci și acoperiș din fibră de carbon, de numai 5,8 kilograme, care poate fi montat sau demontat manual.

Echipat cu tehnologia de dezactivare a cilindrilor, șase din cei doisprezece rămând activi la viteze de până la 135 km/h, supercarul Lamborghini promite să se mulțumească doar cu 16 litri de benzină la 100 km. În bagajul dotărilor este inclus și un sistem start/stop ce pornește motorul în doar 0.18 secunde, grație unor capacitori de înaltă performanţă.

via:  http://www.autopassione.ro/

UA-38790694-1