Despre

Totul despre lumea masinilor Volkswagen Grup AG.

vwblog.ro este un forum dedicat tuturor fanilor marcii VW (impreuna cu Audi, Seat, Skoda , Bentley , Porsche sau Lamborghini) dar ne adresam si tuturor iubitorilor de automobile.

Suntem un blog independent si nu suntem afiliati cu VW AG sau PIA Romania

Echipa vwblog.ro este formata din urmatoarele persoane

Dragos Voinea Dan Dulgheru
Dragos Voinea Dan Dulgheru

 

Cautam colaboratori (editori) si parteneri (promovare, advertoriale)

Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns la un numitor comun în disputa WiFi vs. 5G. După ce, inițial, au susținut 5G-ul, europarlamentarii au votat în plen în favoarea tehnologiei WiFi ca standard pentru mașinile din Europa, aceeași propunere fiind promovată intens de Comisia Europeană.
Această decizie este o victorie pentru producători precum Volkswagen, Renault sau Toyota, care s-au declarat susținători ai tehnologiei WiFi ca mijloc de comunicare…
Audi este unul dintre partenerii Marvel, iar în viitoarea peliculă Avengers: Endgame, atât fanii constructorului german, cât și cinefilii vor face cunoștință cu cele mai noi vehicule electrice dezvoltate în Ingolstadt. 
Conceptul Audi e-tron GT, prototip expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles de la sfârșitul anului trecut, va putea fi admirat în viitoarea peliculă produsă de Marvel. La volanul lui e-tron GT…
Bucureștiul va avea în curând mai multe servicii de închiriere de trotinete electrice. Potrivit unor informații dezvăluite de publicația Profit, start-up-ul american Lime a ajuns la un acord cu Primăria Capitalei pentru a lansa un astfel de serviciu cu o flotă inițială de 1.000 de trotinete electrice.
Trotinetele electrice vor fi amplasate în numeroase puncte de atracție, iar printre ele se numără toate stațiile de metrou, parcările publice, parcurile și…
La începutul lui aprilie, Carlos Ghosn a ajuns încă o dată în arest la Tokyo, după ce a fost acuzat că ar fi folosit banii constructorului în scopuri personale cu ajutorul unui intermediar.
Detenția fostului conducător al alianței Renault-Nissan ar urma să se încheie luni, pe 22 aprilie, însă procurorii japonezi nu au de gând să permită acest lucru, potrivit presei locale.
Televiziunea NHK susține că procurorii vor emite noi acuzații pe…
La începutul lui aprilie, Carlos Ghosn a ajuns încă o dată în arest la Tokyo, după ce a fost acuzat că ar fi folosit banii constructorului în scopuri personale cu ajutorul unui intermediar.
Detenția fostului conducător al alianței Renault-Nissan ar urma să se încheie luni, pe 22 aprilie, însă procurorii japonezi nu au de gând să permită acest lucru, potrivit presei locale.
Televiziunea NHK susține că procurorii vor emite noi acuzații…
Audi a oferit recent primele informații despre startul livrărilor SUV-ului electric e-tron pe piața europeană, însă mai multe surse apropiate companiei afirmă pentru publicația The Brussels Times că germanii se confruntă cu o serie de dificultăți de producție.
Astfel, Audi are dificultăți cu aprovizionarea de baterii pentru mașini electrice de la LG Chem, unul dintre principalii furnizori de acumulatori pentru industria auto. Pe lângă disponibilitatea redusă a…
Oficialii Mercedes-Benz au decis să continue dezvoltarea unei noi generații SL. Modelul producătorului german ar urma să fie prezentat în 2021, debutul comercial fiind programat pentru 2022.
Mai mult decât atât, Mercedes-Benz a decis că este momentul ca viitorul SL să fie dezvoltat de divizia AMG. Noua generație va fi mult mai sportivă decât actuala versiune și va fi dezvoltată în paralel cu viitorul AMG GT.
Ambele modele vor avea la bază platforma MSA…
Publicația Nikkei a dezvăluit vineri că Nissan dorește să renunțe la strategia fostului șef Carlos Ghosn și, prin urmare, că vrea să reducă producția cu 15% la nivel global pentru anul curent. Măsura ar fi fost menită să compenseze vânzările mai slabe din piețe externe precum Statele Unite.
Potrivit presei japoneze, care a citat surse din cadrul companiei, Nissan ar fi urmărit o țintă de producție de 4.6 milioane de unități pentru anul fiscal 2019-2020.
Nissan a…
În așteptarea lansării programului Rabla Plus la jumătatea lunii aprilie, vânzările de mașini electrice au avut o evoluție ușor pozitivă în primele trei luni ale anului, potrivit datelor publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).
Astfel, în perioada ianuarie – martie au fost vândute 105 mașini electrice, cu 5% mai multe decât în perioada similară a anului trecut.
APIA estimează că Smart a rămas pe…
Ford Mustang a împlinit 55 de ani de la debut. Muscle car-ul producătorului american a fost expus în premieră în fața publicului în cadrul Salonului Auto de la New York din 1964. În scurt timp, fanii constructorului american au luat cu asalt showroom-urile din SUA, iar Mustang a devenit o adevărată legendă.
Începând cu 2015, Ford Mustang a fost transformat într-un model global, iar în prezent, muscle car-ul american poate fi comandat…
În urmă cu doar câteva zile, Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii referitoare la GLB Concept. Prototipul dezvoltat de constructorul german anunță un viitor SUV compact poziționat între GLA și GLC.
Cu ocazia Salonului Auto de la New York, oficialii Mercedes-Benz au venit și cu informații noi despre versiunea de serie a lui GLB Concept. Conform declarațiilor, SUV-ul va fi prezentat în vara anului curent. De asemenea, GLB va primi și o versiune…
Renault va lansa în cursul acestui an o nouă generație a SUV-ului Captur, care va fi dezvoltată pe o versiune revizuită a platformei CMF-B, aceeași folosită și în cazul noului Clio.
La fel ca în cazul modelului subcompact, Captur va primi o serie de îmbunatățiri radicale, iar acestea vizează atât designul exterior și interior, cât și tehnologiile.
„Ne concentrăm pe tehnologie, interior și exterior. Captur este în cel mai dinamic segment…
UA-38790694-1