Audi SQ7, rivalul actualului BMW X5 M50d, este aşteptat în toamnă

4 years ago by in Audi

Audi SQ7, rivalul actualului BMW X5 M50d, este aşteptat în toamnă - Poza 1

Audi lucrează în prezent la o versiune diesel sportivă a actualului Q7. Aceasta se va numi SQ7 şi va rivaliza cu actualul BMW X5 M50d.

Audi simte că actualul BMW X5 M50d se bucură de un succes deosebit pe piaţa din Europa şi pregăteşte un contraatac. El se va numi SQ7 şi ar putea debuta chiar în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, programat în toamna acestui an.

Ideea unui SUV diesel sportiv a fost confirmată şi de Oliver Schol, şeful programului tehnic Audi, care a declarat recent, pentru o publicaţie din Australia, că vom vedea un SQ7 foarte curând.

Speculaţiile privind un debut la Frankfurt nu au întârziat să apară. Dacă se vor confirma, înseamnă că Audi va comercializa un rival al lui BMW X5 M50d chiar de la începutul lui 2016. Comparativ cu modelul actual, standard, diferenţele estetice nu vor fi majore. Vor exista însă spoilere modificate, cu prize de aer ceva mai mari, praguri laterale noi, un eleron inclus la nivelul hayonului şi o evacuare cu patru terminaţii.

Surprizele se vor ascunde însă sub capotă, unde propulsia va fi asigurată de un motor V8 diesel, cu o capacitate de 4 sau 4.2 litri. Acesta va beneficia de un turbocompresor electric, tehnologie testată deja pe mai multe concepte Audi.

Rezultatul acestui pachet tehnologic nou ar putea depăşi 400 de cai putere, deci mai mult decât oferă actualul BMW X5 M50d (381 de cai). Performanţele vor fi şi ele pe măsura resurselor: sprintul de la 0 la 100 de km/h se va face în 5.5 secunde, iar viteza maximă va atinge 300 de km/h.

via http://www.automarket.ro/stiri/audi-sq7-rivalul-actualului-bmw-x5-m50d-este-asteptat-in-toamna-63089.html

UA-38790694-1